De meerwaarde van een schuurrobot is duidelijk, maar is jouw bedrijf er al klaar voor? Want er zijn heel wat zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je overweegt om een schuurrobot te kopen. Wat houden die zaken precies in? We hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet, van programmatie tot integratie.

1. Hoe groot is de serie van de af te werken stukken?

Een eerste belangrijk element is de seriegrootte van de af te werken stukken. Elke machine moet worden ingesteld naargelang de te bewerken stukken, zo ook een robot. Handelingen als deze zijn een stuk complexer dan bij de meer gekende metaalbewerkingsmachines en net daarom duurt het programmeren van een robot iets langer.

2. Is een industriële schuurrobot programmeren kinderspel? 

Daarnaast zijn ook de programmatie en bediening van de robotcel van groot belang. De schuurrobot instellen kan op twee manieren:

  • Via een CAM-pakket: dit pakket laat toe om je CAD-tekening te importeren en rechtstreeks op de af te werken gebieden te configureren.

     

     

  • Via een configurator: kan je snel en eenvoudig de gewenste afmetingen ingeven en doorsturen naar de robotcel. Iedereen die een computer kan aan-en uitzetten kan deze module gebruiken.

Klinkt ingewikkeld? Helemaal niet! Iedereen die een computer kan aan-en uitzetten kan deze module gebruiken.

Bart Strouven - specialist industriële schuurrobots

3. Opstelling van de schuurrobot 

Denk ook na over de opstelling van de robotcel.

Een robotcel kan een grondvlak innemen van een freesmachine tot een halve loods.

Welke je nodig hebt hangt af van het aantal en de grootte van de af te werken onderdelen, het aantal werkstations en integraties met andere metaalbewerkingsmachines (zoals een las- of freesrobot bijvoorbeeld). 

programmeren van een schuurrobot is eenvoudig

4. Hoeveel stukken moet de schuurrobot produceren? 

Ook de belading van de robotcel is cruciaal. Alles hangt af van hoeveel onderdelen je in grotere series kan afwerken.

Ben je van plan om eenmalige reeksen te produceren of veel kleinere reeksen maken?

Een belangrijk element om mee te nemen in een haalbaarheidsstudie.

 

 

5. Moet je de schuurrobot koppelen met andere machines? 

En, last but not least hebben we allemaal graag dat onze apparaten met elkaar praten. Integratie met andere machines is dan ook een noodzaak om het volledige proces foutloos en veilig te laten verlopen. 

Integraties kunnen van een eenvoudig inputsignaal gaan tot het on the fly aanpassen van programma’s op basis van de output van andere machines in de keten.

Geen zorgen, bij Cibo Robotics helpen we je tot het proces perfect loopt.

 

Robotisering als opportuniteit

Wil je dieper in het topic duiken of eens kijken of procesautomatisering voor jou tot de mogelijkheden behoort, plan dan een vrijblijvende kennismakingscall met ons in.

We zoomen in op jouw productie en kijken wat jullie specifieke uitdagingen zijn.

OOK AUTOMATISEREN MET EEN SCHUURROBOT?