De Morgen kopte onlangs nog met: ‘nijpend tekort aan werkkrachten’ en dat is al jaren een ernstig probleem. Het gebrek aan personeel de grootste rem is op de groei van bedrijven.  Manpower stelt vast dat 77% van de Belgische bedrijven klagen dat de juiste mensen moeilijk te vinden zijn. Wereldwijd is dit 69%. Nog nooit was dit cijfer zo hoog in 15 jaar. Niet wonderlijk, maar het vinden van operatoren is al een kunst, laat staan operatoren die zich de kunst van het schuren eigen willen maken. Maar automatisering met robots helpt om gebrek aan personeel in metaalbedrijven op te vangen!

Maatwerk en flexibiliteit

Na jarenlange offshoring, zijn tijdens de laatste crisis de nadelen hiervan pijnlijk duidelijk geworden. Veel markten willen aan reshoring doen, liever vandaag dan morgen. Het is tevens ook doel voor 2050 om minder afhankelijk te zijn van buitenlandse productie en doorgedreven automatisering speelt daar een sleutelrol in. Dit terwijl maatwerk en flexibiliteit de belangrijke eisen zijn van de markt. Een efficiënt en performant productieapparaat dat hoogwaardige producten aflevert tegen een competitieve prijs zijn daarom key

Automatisering met robots helpt!

De digitalisering en de druk van de economie om op een duurzame, inclusieve manier te blijven groeien mét respect voor alle stakeholders dwingt alle sectoren om robotisering en automatisering te zien als een opportuniteit

Daarnaast benoemt de Euroscientist, robotics als één van de zes hoofdtrends in de metaalindustrie na het crisisjaar 2020 (naast o.a. cybersecurity, 3D printing en digitalisering van bedrijfsprocessen). 

Daarom zien wij automatisering met robots  als een antwoord op vele van  deze problematieken en willen we hiermee de sector aanmoedigen om de innovatie te omarmen.

Bart Strouven

Expert Robotisering

Proceskennis als speerpunt 

Hoogtechnologische, kwalitatieve hard- en software is de basis, maar zonder doorgedreven toegepaste kennis bereik je weinig.

Daarom gooiden we +70 jaren proceservaring mee in de strijd om zo een technologie te ontwikkelen die op de bovenstaande uitdagingen het hoofd biedt. Want automatisering met robots helpt om gebrek aan personeel in metaalbedrijven op te vangen!

In die jaren ontdekten we enkele voor elke schuurvloer gekende uitdagingen. 

Hoe klaar is jouw bedrijf voor een robot?

Aan de hand van enkele vragen kan je snel achterhalen welke factoren bepalend zijn voor de adoptie van automatisering in jouw organisatie. 

Automatisering met robots helpt om gebrek aan personeel in metaalbedrijven op te vangen!

Cibo Robotics merkte deze noden op en ontwikkelde een innovatieve schuurrobot die het hoofd kan bieden aan de uitdagingen in de markt.

  • Programmering gebeurt op een erg visuele manier en laat moeilijke schuurbewegingen toe. Naast de saaie, tijdrovende taken, kan de robot perfect complexe afwerkingen aan.
  • Wij slaan alle procesparameters mee op in het programma van de robot, waardoor iedereen die de robot kan opstarten perfect geschuurde werkstukken kan afleveren.
  • Eens de robot geprogrammeerd is, kan iedereen, na een paar uur opleiding, een werkstuk perfect laten afwerken. Wat maakt dat meer mensen in aanmerking komen.
  • De robot controleert parameters zoals snelheid, druk en hoek met zo’n precisie dat we het maximale uit het schuurmateriaal halen.

  • Langere levensduur = minder wissels = meer rendement.

Wil je weten wat een robot voor jou kan betekenen?