THE FUTURE IN GRINDING IS HERE!

Wil je efficiënter werken met een constante kwaliteit?
Automatiseer dan je schuurproces!

Totaaloplossing voor robotschuren

Is robotschuren op dit moment nog een ver-van-je-bedshow? En wat als je over een kant-en-klare totaaloplossing beschikt die het schuurproces voor jou automatiseert?

Je hoeft echt geen programmeerskills te bezitten om met robotschuren te starten. Onze standaard robotcel is 100% ‘plug & play’. De software, hardware en de gebruikte schuurmaterialen zijn perfect op elkaar afgestemd en de besturing is gelijkaardig aan een CNC-machine.

En niet onbelangrijk: je kan beroep doen op de kennis van specialisten die hun strepen al verdienden op het vlak van zowel technische schuuroplossingen als CNC-toepassingen.

PLUG & PLAY
In één dag ‘up and running’

HIGH QUALITY
GRINDING & FINISHING
Hoge én constante kwaliteit

“COMPLEXITY” MADE EASY
Eenvoudige bediening en gebruiksvriendelijke CAM-software

S160 – Standaard Robotcel

Robotcel

“Robotschuren is toegankelijk voor iedereen!”

Cibo Robotics Arm
Is robotschuren niet...TE DUUR?

Robotschuren heeft als voordeel dat de kwaliteit en efficiëntie een stuk hoger ligt en constant is. De robotarmen van Stäubli zorgen ervoor dat elk werkstuk op exact dezelfde manier afgewerkt wordt. En dan is er nog het hogere rendement van het gebruikte schuurmateriaal. Het gevolg: de hoge ROI maakt dat dit een bereikbare oplossing is.

Is robotschuren niet...TE COMPLEX?

Je hoeft echt geen programmeerskills te bezitten om met robotschuren te starten. Onze standaard robotcel is 100% ‘plug & play’. De opleiding neemt slechts een paar dagen in beslag doordat de robot aangestuurd wordt als een CNC-machine en de erg gebruiksvriendelijke CAM-software. En niet onbelangrijk: in geval van nood kan je altijd beroep doen op de kennis van echte specialisten.

Is robotschuren...FLEXIBEL GENOEG?

Aan flexibiliteit geen gebrek. Het unieke trio van software, hardware en schuurmaterialen brengt virtueel elk werkstuk en elke afwerking binnen handbereik. Naast onze snel implementeerbare robotcel (S-series) hebben we ook een U-reeks ontwikkeld speciaal voor maatwerk. En last but not least: met onze +70 jaar ervaring in schuren kunnen we schuurmaterialen aanbieden voor elke robottoepassing.

Is robotschuren niet...ALLEEN VOOR GROTE SERIES?

Onze oplossing is dusdanig ontwikkeld dat omsteltijden miniem zijn en nieuwe producten verrassend snel geprogrammeerd kunnen worden. Al jouw bestaande 3D-modellen kunnen in een paar klikken ingelezen worden. Deze dienen als basis om de robot te programmeren.

Is robotschuren niet...ALLEEN VOOR EENVOUDIGE BEWERKINGEN?

Onze robotoplossingen kunnen de meest complexe werkstukken aan dankzij de CAM- en besturingssoftware. De Stäubli robot kan alle bewegingen van een operator simuleren, maar dan beter en iedere keer exact hetzelfde. De robot kan ook zo geprogrammeerd worden dat hij automatisch van tool wisselt, om op die manier verschillende schuurstappen en programma’s na elkaar uit te voeren.

Fomeco

Fomeco is een toeleverancier van allerhande buisproducten voor de grote vrachtwagenbouwers, busbouwers en bouwers van offroad vehicles zoals Scania, DAF, Mercedes, Leyland,…

In onderstaand filmpje kom je te weten waarom ze absoluut robotschuren in hun productieproces wilden integreren om te ontbramen.